NL

Waar bevallen?

De bevalling kan op verschillende locaties en manieren plaatsvinden.

Uiteraard bepaalt u zelf bij welke bevalling u zich het meest op uw gemak voelt. Uw verloskundige zal het hier uitgebreid met u over hebben zodat u de juiste keuze kunt maken. Als u voor een thuisbevalling, een poliklinische bevalling in het HMC Westeinde of het LUMC kiest, zal een van onze kraamverzorgsters de verloskundige tijdens de bevalling bijstaan.

Sinds mei 2020 verzorgen onze kraamverzorgenden ook de assistentie bij uw poliklinische bevalling in het HMC Westeinde. Onze kraamverzorgende zal in plaats van de verpleegkundige de verloskundige assisteren bij uw bevalling. Wanneer de verloskundige aangeeft dat u naar het ziekenhuis kan gaan voor de bevalling, wordt ook de kraamverzorgende gebeld. Zij gaat dan ook zo snel mogelijk naar het ziekenhuis. Onze kraamverzorgende biedt u continue ondersteuning tijdens de bevalling en zorgt voor u en de baby direct na de bevalling. Ze observeert hoe het met u en uw baby gaat en ze zorgt ervoor dat u rustig kunt bijkomen en genieten van de eerste momenten met elkaar.

Wij werken met gespecialiseerde kraamverzorgenden tijdens de bevalling: onze partusassistenten. De partusassistenten zijn zeer ervaren. Zij worden regelmatig bijgeschoold volgens de nieuwste inzichten. Ze trainen regelmatig samen met verloskundigen en het ziekenhuis, zodat zij precies weten wat ze in elke situatie moeten doen. Met onze partusassistenten bieden we u de veiligste bevalling.