NL

Doula

Doula (zwangerschaps- en geboortecoach) Voor, tijdens en na de bevalling!

Hallo, ik ben doula Marian Groenewegen van La Vida Geboortebegeleiding.

De geboorte van een kindje is één van de mooiste life-events. Het is belangrijk om tevreden en met een goed gevoel terug te kunnen kijken op deze bijzondere gebeurtenis. Daarom is een goede voorbereiding van belang. Tijdens de zwangerschap en na de geboorte komt er veel op je af, rijzen er veel vragen en vooral het onbekende kan jou onzeker maken. Je hebt in je drukke leven behoefte aan extra aandacht voor je zwangerschap of misschien speciale wensen rondom de bevalling c.q. geboorte. Misschien ben je wat angstig voor hetgeen dat komen gaat, of heb je een eerdere (nare) bevallingservaring of is er trauma vanuit het verleden wat het kunnen genieten van zwanger zijn in de weg staat. Ook andere oorzaken kunnen een reden zijn waarom jij meer ondersteuning wenst tijdens je zwangerschap en bevalling.

Als doula, zwangerschaps- en geboortecoach kan ik jou hierbij helpen en wil ik er graag voor je zijn. Bevallen is topsport. Elke topsporter heeft een coach, dus ook jij verdient een coach op weg naar en tijdens jouw bevalling. Hoe fijn is het, als jij persoonlijke, liefdevolle begeleiding en een luisterend oor kan krijgen waardoor je (weer)écht kan genieten van je zwangerschap, je zelfvertrouwen groeit en je zelfs gaat uitkijken naar de bevalling. Ik coach jou, naast de (medische) zorg die je ontvangt van de verloskundige, door de bevalling heen. Dit middels de emotionele of mentale ondersteuning welke jij op een bepaald moment nodig hebt, maar ook door massage, beheersing van de ademhaling, het bewaken van jouw wensen etc. Ik zorg ervoor dat jij ontspannen blijft. Hierdoor kan jij je volledig overgeven aan het proces en jij op jouw manier je kindje geboren laten worden… Ik ben er voor jou en voor jouw partner. Juist door de aanwezigheid van een doula kan jouw partner er ontspannen voor jou zijn. Een positieve start is heel belangrijk voor moeder en kind, voor het hele gezin.

Coaching voor na de bevalling

Ik kan er ook ná de bevalling voor jou zijn. Bijvoorbeeld als jouw bevalling totaal anders is verlopen dan je had verwacht en je er niet met een goed gevoel op terugkijkt of als je op zoek bent naar balans in dit nieuwe leven als moeder. Er kunnen ook andere redenen zijn waarom jij wat extra professionele steun kan gebruiken. Middels een paar coachings-sessies heb jij voldoende helderheid gekregen in jouw situatie en met de opgedane inzichten en aangereikte tools voel jij je krachtiger, beter in balans en meer in staat jouw nieuwe levensfase verder te vervolgen.

Voor wie ik ben en wat ik verder doe of wat ik voor jou kan betekenen, neem een kijkje op mijn website. Het is ook leuk om hier ervaringen van andere ouders te lezen. Ik bied begeleiding op maat, er is keuze uit verschillende pakketten maar ook één enkele sessie behoort tot de mogelijkheden. Je kunt me ook volgen op FB, La Vida Geboorte-begeleiding. Als je vragen hebt, of voor het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek, bel me gerust of vul het contactformulier in op de website van La Vida. www.geboortebegeleiding-westland.nl